Nieuwsbrief 
 
februari 2017
 

Er wordt wel eens gezegd dat een gezin een economie op zich is. Met het inkomen van de ouders aan de ene zijde van de balans en alle mogelijke uitgaven voor kinderen, wonen en leven aan de andere. Daartussen liggen heel wat beslissingen en mogelijkheden die er een invloed op uitoefenen.

VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck toont in zijn
lezing 'De rekening van het gezin' aan welke zaken een financiële impact hebben op het gezin. Van deeltijds werken over goedkopere kinderopvang tot ouderschapsverlof. Maak ook jij de rekening van je gezin?
Ga op BOS-weekend met je gezin
In elk seizoen valt er tussen de bomen en bladeren heel wat te beleven. En tijdens het BOS-weekend is er voor iedereen iets leuks om te doen! Knutsel met natuurmaterialen, maak een gezinswandeling met de gps of speur samen met je kinderen naar vuurstenen.
 
Beleef dit ontdekkingsweekend met je hele familie van 12 tot 14 mei. Overnachten doe je in vakantiecentrum De Bosberg, in het hartje van een bosrijke omgeving. Een unieke kans om je (klein)kinderen dichter bij de natuur te brengen. (Foto: © Jasper Jacobs)
  Schrijf je snel in
Hoe gezond eet jouw gezin?
Gezond eten en voldoende bewegen is belangrijk. Dat spreekt voor zich. Maar verleidingen duwen ons vaak in een ongezonde richting. Hoe zorg jij voor een gezondere levensstijl in je gezin? En wat doe jij als je kind geen groenten eet of onvoldoende beweegt?
 
Vind antwoorden in het kookboek 'Mijn kind eet gezond'. Maak kans op een gratis exemplaar door vóór 1 maart onze korte bevraging over eetgewoontes in te vullen.
  Vul de enquête in en maak kans op een kookboek
Zit er warmpjes bij met Stroomop
De afgelopen jaren zijn pellets geëvolueerd van eerder onbekend naar een waardig alternatief voor fossiele brandstoffen zoals gas, stookolie of kolen. Stroomop is specialist in pelletverwarming, pelletkachels, houtkachels en koken op hout. Je kan een pelletketel zelfs aansluiten op je bestaande verwarmingssysteem.
 
Als lid van de gezinsbond krijg je 125 spaarkorting op een houtkachel of houtfornuis en 250 euro spaarkorting op een pellet- of combikachel. Deze korting wordt na registratie van de kachel geplaatst in je online portemonnee.
  Meer weten over Stroomop
Elke dag Complimentendag!
Op 1 maart is het Complimentendag. Natuurlijk hoef je niet tot dan te wachten om er eentje of méér uit te delen. Wat vind je ervan als we elke dag appreciatie voor elkaar zouden tonen? Een compliment krijgen maakt je dag goed. Eentje geven, dat is zelfs beter.
 
In onze nieuwe editie van vitamine G+ verklappen we je leuke manieren om dankbaarheid te tonen. Geef iemand een pluim en hij krijgt vleugels!
  Ontdek de beste complimentjes
Win een duofilmticket voor 'D5R, de film'
D5R is een Ketnet-fictiereeks die het leven volgt van vijf tieners. Ze kennen elkaar van school en zijn ook daarbuiten goed bevriend. Ketnet wil met D5R (spreek uit: De Vijver) de hobbels in het leven van jongeren tonen en bespreekbaar maken. Vanaf 22 februari draait 'D5R, de film' in de filmzalen. De tieners dreigen het stadspark te verliezen waar ze zijn opgegroeid. Kunnen ze het park op tijd redden?
 
De Gezinsbond mag 20 duotickets weggeven voor 'D5R, de film'. Deelnemen kan t.e.m. 24 februari. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.
  Doe mee aan de wedstrijd
Advertentie
Renault verlengt zijn Saloncondities tot eind februari!
De langverwachte Nieuwe SCENIC zal u verbazen met zijn moduleerbaarheid en zijn innoverende rijhulpsystemen. Zijn grote broer, Nieuwe Grand SCENIC biedt comfortabel plaats aan maar liefst 7! Ook het vermelden waard zijn Nieuwe CLIO Grandtour en MEGANE Grandtour met hun GT-Line Pack en TALISMAN met zijn City Pack.
 
Bovenop onze verlengde Saloncondities, onze Easy Deal-aanbieding met financiering aan 0 % JKP en tot 5 jaar garantie, geniet je als lid van de Gezinsbond tot eind februari 500 euro korting op nieuwe Renault SCENIC en Grand SCENIC.
Advertentie
Heerlijk ontspannen in de clubs van Vayamundo
Uitwaaien aan zee of relaxen in de Ardennen? Het kan allemaal in de vakantieclubs van Vayamundo. Met animatie voor jong en oud, overdekte zwembaden, sportactiviteiten en zoveel meer.
 
Als lid van de Gezinsbond krijg je het hele jaar 5 % spaarkorting in de vakantiecentra van Vayamundo in Oostende en Houffalize. Heerlijk om met het hele gezin te genieten in de krokus- of paasvakantie! Profiteer nu tijdelijk van 10 % lastminutekorting in Vayamundo Oostende voor verblijven t.e.m. 5 maart '17.

Bel nu T 078-15.61.00 en boek je vakantie bij Vayamundo!
En er is nóg meer!
  • De internationale expo Goal! The Football Experience is t.e.m. 30 april in België (Nekkerhal, Mechelen). Profiteer van de kans om unieke items zoals shirts van o.a. Messi, Beckham en Ronaldo, en andere originele items te bezichtigen. Leden van de Gezinsbond ontvangen 2 euro spaarkorting op het volwassentarief (1 euro spaarkorting voor kinderen t.e.m. 11 jaar). De korting geldt zowel op kaarten in voorverkoop als aan de kassa.
  • Je leert een taal, gaat op vakantie… en daar sta je met je mond vol tanden. Om een taal écht te beheersen, is spreken van groot belang. Swap-Swap verbreedt de kijk van jongeren op de wereld via taaluitwisselingen tussen Frans- en Nederlandstalige gezinnen. Als lid van de Gezinsbond krijg je 20 euro spaarkorting op je inschrijving. Bied je kind een onvergetelijke ervaring!
  • Inclusie Vlaanderen wil graag de noden en behoeften van gezinnen waarin een persoon met een verstandelijke beperking leeft beter kennen. De Gezinsbond en Indiville werken hier graag aan mee. Heb je een gezinslid met een verstandelijke beperking? Vul dan deze bevraging in.