Nieuwsbrief 
 
mei (2) 2017
Neem jij je kinderen meer naar het werk?

 
Jeugdkampen die gauw vol zitten, overbevraagde speelpleinwerkingen, prijsverhogingen… Vakantie hoort een ontspannende periode te zijn, maar ouders worden almaar vaker geconfronteerd met moeilijkheden en stress bij de zoektocht naar geschikte opvang voor hun kinderen.
 
Vlaamse en Brusselse ouders met kind(eren) vertelden ons over hun zoektocht. Op 15 mei, de Dag van het Gezin, lieten we hun stem weerklinken. Vlaams minister van Gezin Vandeurzen luisterde aandachtig naar hun noden en onze voorstellen. Hij speelde ook onze nieuwe online game: de Gezinsbond Opvangrace. Een spel waarin je probeert om je kinderen tijdig naar de opvang te brengen. Als dat je niet lukt, arriveer je met hen op het werk.
 
Check hier onze tips rond vakantieopvang.
Papa's over opvoeding: meer dan fun en spelen
Als we zouden vragen 'wat doen papa's in de opvoeding?', dan is de kans groot dat we volgende antwoorden krijgen: ravotten met de kids, samen voetballen, fun en plezier. Maar is dat het enige dat vaders doen? NEE!
 
Op een speelse manier stimuleren hoort bij het vaderen, maar papa’s geven veel meer door dan dat: levenslessen, ervaringen en passies. Je leest er alles over op GoedGezind.be, de nieuwssite van de Gezinsbond.
  Ga verder naar het artikel
Ben jij mantelzorger?
Almaar meer personen nemen de beslissing om als mantelzorger zorg te dragen voor familieleden of andere mensen in hun omgeving. Coface Families Europe, de Europese koepel van gezinsorganisaties, is benieuwd naar hun belangrijkste noden en behoeften.
 
Draag jij zorg voor een kind, ouder, partner of kennis met een handicap of een andere zorgbehoefte zoals een chronische ziekte? Breng dan je mening onder de aandacht van de Europese beleidsmakers en neem deel aan de bevraging.
  Vul de bevraging in
Zet je beste beentje voor
Beetje roestig geworden? Of kan je niet stilzitten? De online beweegtool van Gezinssport Vlaanderen daagt  je uit om zoveel mogelijk 'beweeg'-uren te verzamelen ten voordele van Welzijnsschakels vzw.
 
Hoe meer uren je beweegt, hoe meer virtuele medailles je verdient. Wandelen, fietsen, skaten… Je kiest zelf je activiteit. Wekelijks ontvang je nuttige beweegtips en word je aangemoedigd door dé Coach uit Iedereen Beroemd (Eén-programma).
  Beweeg met ons mee
De sage van de eenhoorn
Op 4 juni wordt de Abdijsite van Herkenrode (Hasselt) getransformeerd tot een middeleeuws festijn voor klein en groot: de Sage van de Eenhoorn. Met activiteiten voor alle leeftijden: theater, muziek, zwaardgevechten, middeleeuwse spelletjes...

Trakteer je (klein)kinderen op een dag vol spektakel op een unieke historische site. Met spaarkorting voor leden van de Gezinsbond.
  Beleef een middeleeuws festijn
Advertentie
Eerste hulp bij lange tanden
Lusten je kinderen niet graag witloof? Onthoud dan deze gouden tip: wat kinderen zelf mee bereiden, proeven ze ook gemakkelijker. Tijd dus om die keukenschorten boven te halen en samen aan de slag te gaan. Probeer eens één van deze 6 kindvriendelijke recepten met witloof.
Graag nog meer tips om je kinderen witloof of (een andere groente) te laten eten? Lees dan ook ‘Zo eten je kinderen wél witloof’.
Advertentie
Zin in exclusieve voordelen?
Zin in exclusieve voordelen? Word lid van pampers.be.
 
Schrijf je in en geniet, net zoals duizenden andere ouders, van een cadeau, kortingen en info op maat van je baby.
En er is nóg meer!
  • Overdag muzikale gezinswandelingen door de mooiste natuurgebieden en langs de fijnste erfgoedplekjes. 's Avonds genieten van internationale folkartiesten en singer-songwriters. Dát is het Merodefestival. Van 24 t.e.m. 28 mei. Bestel nu je tickets met spaarkorting.
  • Ontdek de geheimen van de zee in Seafront, het maritiem themapark in Zeebrugge, tijdens het startweekend op 1 en 2 juli. Je krijgt 3 euro spaarkorting per ticket, een welkomstdrankje, een boterkoek, een gratis rondleiding… Kortom, plezier voor het hele gezin! Graag vooraf inschrijven.
  • Heeft je kind meer zorg nodig dan zijn leeftijdsgenoten? KULeuven zoekt ouders die een nieuw meetinstrument voor kinderen in de zorgverzekering willen uittesten. Werk mee aan het onderzoek.