Nieuwsbrief 
 
juli (2) 2020
Budgettoppers voor een geslaagde vakantie - Is jouw woning energiezuinig?
 

Zomerse familie-uitstapjes met korting
Deze zomer is anders dan anders. Voor wie dicht bij huis van de zon geniet, hebben we
een verfrissend aanbod van meer dan 30 uitstapjes mét korting in eigen land en Nederland.
 
Om een leuke vakantie te beleven, hoef je helemaal niet ver te gaan!
 
Je kan weer een oppas aanvragen
De Kinderoppasdienst van de Gezinsbond is sinds een aantal weken opnieuw beschikbaar. Een heleboel jongeren staan te popelen om weer te komen oppassen. En ook steeds meer ouders lijken er klaar voor, want de boekingen stromen binnen.
 
Nu cafés en restaurants weer open zijn, kriebelt het misschien bij je om in het weekend eens uit je kot te komen. Als lid van de Gezinsbond kan je makkelijk een oppas aanvragen. Ga met een gerust hart eens een avondje uit.
  Vraag je oppas aan
Nieuwe partner: het Atomium
Vandaag is het Atomium, met meer dan 600.000 bezoekers per jaar, de meest bezochte toeristische trekpleister van Brussel.
Laat je meevoeren door de buizen en bollen en ontdek de unieke interieurarchitectuur, de tentoonstellingen en een prachtig panoramisch zicht over de stad.
 
ZOMERACTIE tot en met 31 augustus: 30 % spaarkorting (ipv de permanente 15 % spaarkorting). Je ticket geeft ook toegang tot het ADAM - Brussels Design Museum.
  Koop je ticket(s) via onze webshop
Is jouw woning energiezuinig?
 
De Vlaamse Overheid wil dat elk huis en appartement tegen 2050 zo energiezuinig is als een nieuwbouwwoning uit 2015. De Gezinsbond ondersteunt de nakende renovatiegolf. We willen dat de woonkwaliteit verbetert en zo ook bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Elke woning moet daarom tegen 2050 het energielabel A halen.
 
Op dit moment voldoet amper 5 % van de woningen en 10 % van de appartementen daaraan. De kans is dus groot dat ook in jouw woning nog werk aan de winkel is.
  Zo haal je energielabel A
Budgettoppers voor een geslaagde vakantie
Er even lekker tussenuit met je gezin in een kindvriendelijke en veilige omgeving dicht bij huis, dat is wat je mag verwachten van een vakantie in onze unieke vakantiecentra Reigersnest aan zee en De Bosberg in Limburg.
 
Wist je dat je als lid van de Gezinsbond ook korting geniet bij Landal GreenParks, Centerparcs, Sunparks en PharosReizen?
  Boek nu je zomervakantie en maak mooie herinneringen voor later
Aanmoedigingspremie Vlaamse overheid
Zette jij je ouderschapsverlof en/of tijdskrediet om in coronaverlof en kreeg je een aanmoedigingspremie van de Vlaamse overheid?
Vraag de premie opnieuw aan als je na je coronaverlof je gewone ouderschapsverlof of tijdskrediet verder opneemt. De premies werden stopgezet vanaf mei.
 
Neem je deeltijds ouderschapsverlof of tijdskrediet en zette je dit niet om in coronaverlof? Vraag je premie dan nu opnieuw aan met als startdatum 1 mei.
 
En er is nóg meer!
  • Stap deze zomer in het Openluchtmuseum Bokrijk in de wereld van Bruegel en ontdek hoe actueel deze Vlaamse Meester is. Beleef de typische Bruegeltaferelen ‘in het echt’ op een interactief parcours. Bij aankoop van één betalend ticket, ontvang je het tweede ticket gratis.
     
  • Is je inspiratie voor een nieuw weekmenu momenteel wat zoek? Zet dan eens het weekmenu van de Gezinsbond op de planning! Spontaan kiezen voor gezond is geen evidentie. Daarom geven we ook nog enkele tips zodat je je eigen weekmenu kan samenstellen.
     
  • Deze zomer is elke donderdag een trollendag in provinciaal recreatiedomein De Schorre. Ga op pad met je gezin en ontdek op een speelse manier de trollen en De Schorre. Bij Nora, de kleinste trol, neemt een verteller je mee door een magische reis. Schrijf je tijdig in met ledenkorting!
     
  • Is jouw zoon/dochter een stoere piraat? Heeft hij/zij zin in een avontuurlijke week vol uitdaging? Schrijf hem/haar dan in voor het knotsgekke piratenkamp in het Verloren Bos (Lokeren). Als lid van de Gezinsbond krijg je een korting van 100 euro.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.